недеља, 13. новембар 2011.

IGRA SA DAS MASOM

Evo mog pokušaja da nešto napravim od das mase. Model za rad mi je bila moja stara zdjela u kojoj držim nakit, sat i još po neke sitnice. Još od dana kada sma je kupila imam želju da odradim repliku, i tako listajući blog Spalatinart i gledajući kako ona radi sa das masom, upalila  mi se lampica.

Zdjelu sam sušila dva dana, i kasnije u prosušila u pećnici. Na unurašnjoj strani ploče ima dosta neravnina, valjda nisam dobro zategla aluminisku foliju :( a kasnije se nisam usudila da jače pošmirglam jer sam se bojala da je ne slomim tako  mi salveta na nekim mjestima ima prevoja ali u suštini ja sam zadovoljna. Ako imate još neki savjet ili komentar molim vas recite.

Pozdrav



3 коментара:

  1. Super ti ide das masa.Meni izgleda prekrasno i oblik zdjele i salveta je lijepa, bravo..
    Nisam još probala ali nikad se nezna. Kod drage Ede na blogu Spalatinart ima detaljan tut o izradi das masom.Pa danas ću, pa sutra ću..i tako još nisam probala.

    ОдговориИзбриши
  2. Eto, Eda je zakasnila pogledati ovaj prekrasan rad:((
    Ali zato nije kasno za pohvale, tebi ovo zbilja odlično ide, zdjela je baš fenomenalna!!
    Mali savjet: puno je lakše obrađivati das masu ili glinu dok je još sve vlažno... slobodno smoči spužvicu i ovlaš pređi preko svih neravnina... na taj način ih zagladiš a poslije sušenja nema brušenja:))

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala za pohvale, a rad mora biti dobar kada učim od najboljih. Hvala za savjet :)

    ОдговориИзбриши