недеља, 15. април 2012.

Stari grad i mačke

Drage moje, nadam se da ste ove praznike provele u dobrom zadravlju i raspoloženju. Što se mene tiče, ovaj mjesec je prilično zahtjevan jer  pored priprema za vaskrs moram se pripremiti za dva sajma, a zajedno sa mojom prijateljicom Gocom pripremam narudžbu za jednu suvenirnicu u Kotoru. Narudžba se sastoji od izrade poslužavnika, tanjira, kutija... i tako nekih standardnih stvari. Izazov je bio zadata tema: predmeti moraju biti sređeni sa dva motiva Stari grad (bilo koji stari grad) i mačke. Evo par fotografijica završenih tanjira 

Na ovom smo radili obrnuti dekupaž sa  rižinim  papirom (nabavljen kod Rižin papir- facebook, mi smo poslali motiv a oni odštampali), zlatni prah i konbinacija plave i crne akrilne boje.


Isti motiv samo na manjem tanjiru, (zaboravila sam da dodam mačku:()). Ivice papira smo nagorele cigaretom , kako bi dobile ove divne ivice, i zlatnom bojom odradile paspatu  i na kraju ofarbali u plavo.


Na ovom isto obrnuti dekupaž sa rižinim papirom čije smo krajeve nagorele kao i ovaj prethodni.  Ispod se nazire jedan od poslužavnika.

Ovdije smo se opredjelile za dekupaž sa salvetom, krakel i akrilna boja.


I za kraj mali tanjir , dekupaž sa salvetom cica maca, tufne napravljen sa zlatnom akrilnom bojom i na kraju  plava akrilna boja. E da sve smo tanjire "zatvorile" sa rižinim papirom u adekvatnim bojama.

Eto toliko od mene, pozdrav :)

3 коментара: