четвртак, 27. октобар 2011.

TEGLE NA MOJ NAČIN

Dans vam predstavljam moje prve urađene tegle. Koristila sam sprej u bež boji, divne salvetice čije sam ivice ukrasila transparent gelom sa zlatnim šljokicama, premazala lakom i fiksirala u pećnici :)



Ovu sledeću sam malo drugačije odradila. Poklopac sam obojala bijelom akrilnom bojom, salvetica sa motivom čokolade, slova sam istakla sa transparent gelom. Za donji dio sam koristila frozen gel (mislim da se tako zove) u koji    sam dodala malo crvene akril boje, sve to preko šablona nanjela na teglu i i naravno još malo transparent gela sa zlatnim šljokicama. 
Tata , teglica je gotova.


Lokacija snimanja fotografija  : sestrina kancelarija :)

уторак, 25. октобар 2011.

Sajam u Delti

Prošla nedelja je bila baš radna. Dobila sam poziv da učestvujem na bazaru koji se dešavao u tržnom centu Delta u Podgorici. Uslov je bio samo modni detalji. I tako ja udruženim snagama sa mamom bacila se na izradu. Mama plela i heklala a ja šila :) Evo par fotografijica slkanih na sajmu, jer kući nisam stigla.

Ovako je to izgledalo na gomili
Heklane narukvice i na njih našivena ukrasna traka 



 Ovo je pogled od pozadi :)
Uspjela smo da odradimo i par nesesera. Ideju sam posudila od Mare :)



Za kraj pozdrav od mene i  moje prijateljice Goce sa našeg štanda.


недеља, 23. октобар 2011.

Terracota umeci

Evo jedna sličica moje verzje  terracota umetka Odradila sam je po narudžbi, trebalo je da vuče na shabby stil i da se odradi u kratkom roku.

Koko vam se čini ?


понедељак, 10. октобар 2011.

Čiviluci ili kao se već zovu

Ovoje kratak osvrt na  radove koje sam radila ljetos za moj prvi sajam :) Kod nas, u Crnoj Gori, je problem nabaviti repromaterijal za rad, ali zato ja imam keca u rukavu - dobre blogerke (počasna lista na mom blogu). Vi cure stvarno od običnog drveta ili već od nečeg drugog napravite nešto što oduzima dah, nesebično odajete tajne zanata, zato vam hvala. Tako ja u vaše zdravlje i uz vaše primjere nastupih na sajam nasmijana i prilično umorna :)

Evo još par fotografija , sa zumom na radove. Fotograf je amater ali radim na tome, korak po korak :)


 Pozdrav

петак, 7. октобар 2011.

Vreće i torbice putuju u svijet

Evo nastavak priče mog prvog posta, gdje nema riječi nego samo slika :)

Naime, sa izradom ovih proizvoda je počelo tako što sam smišljala poklon za moju sestričinu Mašu, koja je otputovala na studije u Edinburg. Morala sam voditi računa o tome da poklon bude lagan, zbog težine prtljaga. I tako listajući ostale blogerke naiđem na radove  MaJu hand made http://majuhandmade.blogspot.com/search/label/woreczki, i prionem na rad.  Nisam baš neka šnajderica , ali mogu proći sa ovim jednostavnijim stvarima, odvažila sam se da odradim i moj prvi dekupaž na tekstilu. Malo po malo , divna salveta, materijal koji joj odgovara i tako došla sam do ovoga

  

 Kao nastavak priče slijede i ova dva rada

Ova torbica je otputoval za Milano, a ova koja slijedi u Bremen , mojoj drugoj sestrični Lari :)
Pa kako vam se čini?

уторак, 4. октобар 2011.

Etui za naočare



Post počinjem sa izvinjenjem što sam do sada bila slaba na riječima, nadam se da moji radovi govore umjesto mene. Septembar je bio mjesec pun događaja i važnih odluka, a kako se čini tim tempom će se i nastaviti.

Elem, prije neki dan sam dobila zahtjev da odradim jedan etui sa muzičkim motivom po mogućstvu violina ....

E,onda sam se razigrala i uradila još nekoliko...........

  .....